Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Perfume: The story of a murderer (2006)


To see...

Σκηνοθεσία:Tom Tykwer

Σενάριο:Andrew Birkin, Bernd Eichinger

Πρωταγωνιστούν:Ben Whishaw, Simon Chandler, Dustin Hoffman, Alan Rickman

Διάρκεια:147'

O Ζαν-Μπατίστ Γκρενουίλ, με πιο έντονη από κάθε ανθρώπου την αίσθηση της γεύσης, προσπαθεί να φτιάξει το ωραιότερο άρωμα στον κόσμο. Για να το κατορθώσει αυτό, διαπράττει μια σειρά από εγκλήματα και καταλήγει να είναι ο πιο κυνηγημένος μα και ο πιο λατρεμένος άνθρωπος της εποχής του. Μαγεύει και μαγεύεται...

Ο Tom Tykwer κατάφερε να διχάσει κοινό και κριτικούς, αφού η ταινία του αν και υπέροχη κατά μένα, περιέχει σκηνές που λογοκρίθηκαν έντονα. Δείτε την προσπαθώντας να δείτε πίσω από τις εικόνες στα σημεία που πρέπει και μην αφήσετε πουριτανικές ιδέες να σας επηρεάσουν. Μια ταινία γεμάτη μυρωδιές και αρώματα που κατακλύζουν κάθε λεπτό της. Ερμηνεία απλά ανεπανάληπτη από τον Ben Whishaw. Δείτε την και όπως είπαμε, κοιτάξτε πιο πέρα από αυτά που φαίνονται και ακούστε πέρα από αυτά που ακούγονται.



1 σχόλιο:

Beagle είπε...

Πιστεύω πως πρόκειται για απολαυστική ταινία αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να ξεπεράσω τις ιδιαίτερες σκηνές. Παρόλο που έχει περάσει περίπου μισός χρόνος από τότε που είδα την ταινία στον κινηματογράφο, ακόμη πιστεύω πως ορισμένες σκηνές θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Κατά τα άλλα η ταινία μαγεύει το θεατή!